• Advokat til boligkøb


  Bliv kontaktet af en advokat - ganske gratis

  Brug Opret advokat opgave tjenesten fra Colego.

  En boligkøbsadvokat kan hjælpe dig igennem en bolighandel, og kan sikre dig mod ubehagelige overraskelser, undervejs og efter bolighandlen.

  Vi anbefaler, at du starter med at tale med din bank, og får klarhed over dine økonomiske rammer for dit boligkøb. Banken kan give dig et overblik over, hvor meget du kan købe bolig for, hvorefter du kan igangsætte boligjagten.

  Når du har fundet drømmeboligen, og ønsker at indgå i prisforhandlinger, skal du nøje undersøge boligmarkedet i nærområdet og gennemgå boligens dokumenter; tilstandsrapporten, energimærkning, el-rapport, servitutter med mere. På baggrund af dette materiale kan du få et overblik over hvilke argumenter, der skal tages i brug for, at forhandle prisen ned. Vi har en specialiseret "Købermægler"-service, hvor vores erfarne medarbejdere hjælper dig med at købe din drømmebolig - til den bedste pris og på de bedste vilkår.

  Når sælger og køber er blevet enige om prisen, vil ejendomsmægleren typisk fremsende et køber-oplysningsskema, hvor du skal udfylde dine oplysninger, herunder hvilken advokat du ønsker at benytte. Her kan du med fordel kontakte JURAPORT.DK'S ADVOKAT TIL BOLIGKØB - men husk at orientere om underskriften på købsaftalen, så han er forberedt på at modtage din sag.

  Det er meget vigtigt, at du sikrer, at der er indført et advokatforbehold i købsaftalen INDEN at du skriver under. Et advokatforbehold kan se således ud:

  ”Handlen er fra købers side betinget af, at købers advokat kan godkende handlen i sin helhed. Eventuelle indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde kl. 16, senest 4 hverdage efter, at købers advokat har modtaget den af både køber og sælger underskrevne købsaftale fra mægler.”

  Med et advokatforbehold kan du senere træde gratis ud af handlen UDEN at skulle betale for fortrydelsesretten, der uden advokatforbehold, udgør 1% af købesummen.

  Når købsaftalen er underskrevet, igangsættes advokatforbeholdet, hvorefter boligadvokaten gennemgår handlen og kontakter dig forinden frist udløb. Advokaten gennemgår købsaftale og alle andre relevante dokumenter, såsom tilstandsrapport, el-installationsrapport, forureningsskema, tankattester, servitutter, byggetilladelser, ejerskifteforsikringstilbud, ejerforening eller vejlaugs regnskaber m.fl. Er dit boligkøb betinget af du selv sælger din egen bolig, bør du læse vores artikel omkring denne situation: Betinget køb


   Advokatens GENNEMGANG

  En advokat med speciale i boligkøb gennemgår bolighandlen med dig, så du får besvaret alle dine spørgsmål, og samtidig får mulighed for, at forholde dig til juridiske aspekter ved handlen. Hvis alt er som det skal være, udfærdiger advokaten et godkendelsesbrev, der sendes til sælgers ejendomsmægler og din bank. Herefter skal køber deponere udbetaling hos ejendomsmægleren, og købers bank skal stille garanti for restkøbesummen.

  Når finansiering og andre forbehold er afklaret og på plads, opretter købers advokat et skøde, der herefter tinglyses. Når tinglysningen er på plads, klarer køber og sælgers banker alt omkring optagelse, indfrielse og aflysning af lån.Læs om pantebreve og ejerpantebreve her.

  Næste fase er overtagelsen af boligen, aflæsning af el, vand og varme og overdragelse af nøgler. Disse aflæsninger foretages af ejendomsmægleren og sendes til os, sådan at der kan udfærdiges en refusionsopgørelse, der regulere udgifterne mellem køber og sælger. Det kan eksempelvis være, at sælger har forudbetalt el, vand eller varme, hvorefter køber skal refundere deres andel af udgiften til sælger, der beregnes ud fra forbrug eller, overtagelsesdag.

  Sidste fase er når det tinglyste skøde sendes til køber og deponeringen (købesummen) frigives til sælger. Afhængig af, om refusionsopgørelsen er godkendt og betalt, har man mulighed for, at refusionssaldoen modregnes frigivelsesbeløbet over for sælger.