• Fotografi  Her er et par nemme tips til, hvordan du tager bedre billeder og bliver en bedre fotograf. Tip nummer 1 er at fotografere i naturligt lys. Og det allerbedste ved at skyde i naturligt lys? Det er gratis. Nemlig. Man har hverken brug for en fjernudløser eller lampestativer eller batterier eller blitz?ltre eller softbokse eller noget som helst af det andet grej, fotografer slæber rundt på i deres Pelican-tasker, og som det tager evigheder at rigge til, og som så - i sidste ende - ikke virker eller ikke er det rigtige eller helt mangler i oppakningen.

  Tag smukke baglysmotiver 

  Du kan give dine udendørsfotos en lækker visuel effekt ved at lede efter muligheder for at fotografere dit hovedmotiv - og det gælder især, når du tager billeder af mennesker - med lysindfaldet bagfra. Et motiv, der belyses bagfra, tilføres drama og dimension i et omfang, man kun sjældent ser - bortset fra på prof-fotos. Og hvordan gør de professionelle så? Allerførst skal du placere dit hovedmotiv med solen i ryggen, uden lys i ansigtet, så personen fremstår i silhuet.

  Derefter indstiller du dit kamera på Spot Metering (spotmåling) og retter fokuspunktet mod motivets ansigt. På den måde fortæller du kameraet, at det punkt er motivets vigtigste, og at det derfor skal være korrekt eksponeret. Når du tager billedet, vil kameraet lysne ansigtet meget, ligesom resten af billedet også lysnes, men det vil som regel være helt i orden, da baggrunden udgøres af sollyset (som i forvejen plejer at være ret lyst). Hvis du har sat kameraet på blændeforvalg/blændeprjoritet (hvad jeg altid gør udendørs i dagslys), og du synes, at billedet generelt ser for lyst ud, så skru lidt ned ved at eksponeringskompensere (så kameraet selv indstiller, hvad det mener, er den rette eksponering, men hvor du ikke er enig og selv korrigerer til mørkere eller lysere).

  På et Nikon holder du knappen for eksponeringskompensation (+/-) oven på kameraet nede, mens du drejer kommandohjulet på bagsiden mod højre til enten -0.3 eller -0.7 (aflæses øverst i kontrolpanelet), og derefter tager du et nyt foto (hvor det hele nu vil være l/3 eller l/4 blændetrin mørkere). På et Canon skubber du tænd/sluk-knappen op i øverste position (over On), kigger på LCD-skærmen oven på kameraet og bruger funktionsvælgeren bagpå til at korrigere for eksponeringen med enten -0.3 eller -0.7. Tag nu billedet, og tjek, om det skal være endnu mørkere « er det for mørkt, må du forsøge en gang til.

  Få 3 gratis fotograftilbud

  Skal du bruge rigtig gode billeder, bør du hyre en ”rigtig” fotograf til opgaven. Sådan en kan du nemt finde online på f.eks. Fototilbud.dk. Hold dig væk fra ringe amatører -. Bruger du netportalen Fototilbud.dk, resulterer det sommetider i op omkring 51% i kontant rabat på fotografarbejdet. På Fototilbud.dk modtager du hundrede procent gratis og uforpligtende 3 super tilbud i dit område fra veluddannede fotografer - Man har intet at miste.

  Fotograf Catrine Ostersen er sagkyndig i fotografbranchen og er talsmand for, at fagfolk ikke benytter andet end professionelle fotografer. Omkring 6 min er alt, hvad det koster at fortælle om den forestående opgave i onlineskemaet og indsende den til nærmere håndtering. Bestil en fotograf, som kan få fotograferet din baby på rimelig kort tid.

  Sådan benytter du Fototilbud.dk - siden hvor du i dag kan indhente tre pragtfulde gratis tilbud. Anerkendte fotografer vil hjertens gerne ordne bl.a. disse opgaver: nyfødt fotografering, bryllupsfotografering, nyfødt billeder og gravidfotografering.