• Fraflytningsynet


  Bliv kontaktet af en advokat - ganske gratis

  Brug Opret advokat opgave tjenesten fra Colego.

  Fraflytningsynet – Hvad skal man vide?

   

  Når folk opsiger lejemålene, så er der efterhånden godt styr på processen efter den nye lejelov i 2015, men det har desværre også udviklet sig til, at lejere ofte er bekymret for hvordan de står – og det skaber unødvendig trygt. Specielt når det kommer til fraflytningsynet, hvor lejere ofte ikke ved hvad de skal gøre (og ikke gøre).

   

  Fraflytningssynet er kun forpligtet for udlejere, når de udlejere mere end ét lejemål. Hvis udlejer ikke har mere ét lejemål, så skal der bare laves en opgørelse overfor mangler inden for 14 dage efter fraflytning. Men i de tilfælde, hvor udlejer har mere end ét lejemål, så skal man som lejer indkaldes til synet med mindst 1 uges varsel, udover hvis andet ikke er aftalt mellem lejer og udlejer. Indkaldelsen skal være skriftlig.

   

  Ved DIGURA er fraflytningsynet et punkt, hvor mange lejere bliver snydt – specielt når det kommer til det vigtigste ved fraflytningssynet, nemlig fraflytningsrapporten. Det kan være en god ide at tjek lejekontrakt, således du kan se hvad du bør hæfte for eller ej. Fraflytningsrapporten skal du have til selve synet, udover hvis du hæfter at skrive under eller faktisk ikke er tilstede ved synet. I disse tilfælde, så skal lejer senest 14 dage efter synet have modtaget rapporten.

  Grunden til at man nægter at underskrive fraflytningsrapporten kan være, at man er uenig i hvad der sker til synet og hvad man bør hæfte for. Det kan blive en meget bekostelig affære, hvis man underskriver fraflytningsrapporten og man faktisk ikke er enig i denne. I stedet så giver loven mulighed for at nægte underskrift og det bør man gøre.

   

  Det kan være en god ide at have en med til synet, således at du ikke er alene. Det skyldes, at ofte så har udlejer en fagmand med til synet og så er det pludselig ”2 mod 1” og det kan hurtig give en ulige kamp. Derfor kan det, hvis man ung, være en god ide at have sine forældre eller lignende med til synet. Hvis man er alene, så kan man hurtig komme i en situation, hvor udlejer og fagmanden trumfer en og man ender med at skrive under på noget, som man måske ikke lige er helt enig i. Endda helt uden grund, når man har mulighed for at nægte at underskrive.

   

  Fraflytningsynet- relevante links

  Test af vaskemaskiner