• Hvad er en el-installationsrapport?


  Bliv kontaktet af en advokat - ganske gratis

  Brug Opret advokat opgave tjenesten fra Colego.


  En el-installationsrapport er en rapport om elektriske installationer. Rapporten er et officielt dokument, der er oprettet efter en detaljeret inspektion af det faste elektriske system i en bygning eller lokaler. En el-installationsrapport sikrer både sælger og køber i forbindelse med en bolighandel og er et krav for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

  Det er hver enkelt medarbejders pligt at samarbejde med sin arbejdsgiver i det omfang, det er nødvendigt for at gøre det muligt at overholde enhver forpligtelse, der påhviler denne arbejdsgiver i henhold til bestemmelserne i disse forskrifter; og at overholde bestemmelserne i disse forskrifter, for så vidt som de vedrører forhold, der er under hans kontrol.

  Hvad indeholder en el-installationsrapport?

  Hvis boligkonsulenten identificerer en risiko eller potentiel risiko, vil han liste det i el-installationsrapporten og tildele det en kode, alt efter dets sværhedsgrad.

  Disse koder er:

  K3: Fare til stede. Umiddelbare afhjælpende foranstaltninger kræves.

  K2: Potentielt farligt - Hasteforanstaltninger kræves.

  K1: Forbedring anbefales

  UN: Bør undersøges nærmere

  Problemer med en kode K1-K3 betyder, at du ikke eller muligvis ikke, opfylder dit juridiske ansvar for at holde det faste elsystem sikkert. Det betyder, at de straks bør håndteres. Mens K1-spørgsmål er mindre alvorlige, kan de blive mere risikofyldte, så det anbefales stærkt, at disse rettes hurtigst muligt.

  Enhver anbefaling i et el-installationsrapport er ikke retligt bindende. Men hvis der er en ulykke forbundet med dit faste elektriske system, og din el-installationsrapport indeholder anbefalinger, som du ikke har taget hånd om, vil du blive anset for at have mislykket dit juridiske ansvar, og du som individ såvel som din virksomhed kunne blive strafferetligt retsforfulgt.

  Du bør altid kontrollere legitimationsoplysninger og kvalifikationer for enhver elektriker/konsulent, du vælger at bruge. For at fjerne risikoen for, at unødvendigt arbejde bliver opkrævet hos kunderne, kan du bruge en kvalificeret elektriker til at gennemføre de handlinger, der er identificeret i din elinstallationsrapport - du behøver ikke bruge den samme entreprenør, der gennemførte rapporten.

  Derudover behøver du ikke at have gennemført alle el-installationsrapport-test igen, når handlingerne er taget, og eventuelle problemer rettet. Entreprenøren, du vælger at bruge til handlingerne, skal forsyne dig med enten et elektrisk installationscertifikat (EIC) eller et mindre arbejdscertifikat (MW) som bevis for, at fejlene er blevet rettet. Det er vigtigt, at du beholder disse dokumenter og kan give dem den oprindelige el-installationsrapport som bevis for at du har opfyldt dit juridiske ansvar.

  Hvor mange gange skal jeg have en el-installationsrapport?

  Dette afhænger af en række faktorer. Vi kan give dig skræddersyet rådgivning med den rigtige frekvens for at sikre sikkerheden for dit specifikke system inden en flytning. Vi tager højde for, hvilken type fast elektrisk system du har, hvor meget og på hvilke måder den bruges. Vi vil også se på, hvor meget test og vedligeholdelse der er udført til dato, systemets alder og eventuelle andre faktorer, der kunne påvirke systemet.

  Hvis du ved eller har mistanke om, at det faste elektriske system kan have været udsat for skade eller forstyrret det, er det en god idé at kontakte os straks for at diskutere den bedste vej.

  Under er vejledning om, hvor ofte el-installationsrapport skal udføres. Imellem mellem formelle test anbefaler vi regelmæssig arbejdstilstand og sikkerhedstests afsluttes.

  Vil et el-eftersyn afbryde min forretning?

  Normalt vil der forekomme et kort tab af strøm, når vi tester hvert kredsløb i dit elektriske system. Disse udfald kan dog planlægges at forårsage minimal forstyrrelse. Da hvert kredsløb er testet individuelt, er det almindeligt, at udfald skal være indeholdt i mindre områder og ikke på tværs af hele dit system på én gang.

  Det er almindeligt for kunderne at have bekymringer om strømforsyningen til deres it-infrastruktur og computere. Af denne grund gennemfører vi en fuldstændig undersøgelse, inden vi afslutter enhver elektrisk test. Vi vil samarbejde med dine teams for at planlægge test og kredsløbsisolering på en måde, der sikrer, at dit netværk ikke bliver beskadiget.

  Vi forstår, at mange virksomheder som fremstilling eller gæstfrihed skal konstant være i gang. Vi har mange års erfaring med at administrere projekter som dette og arbejder tæt sammen med vores kunder for at oprette installations-, test- og vedligeholdelsesplaner, der medfører minimal forstyrrelse. Fordi vi kører test, mens systemet er levende og på individuelle kredsløb, kan vi sikre, at strømforbruget er tilgængeligt. Vi kan færdiggøre værker, under helligdage, sammenbrud, procesændringer, rengørings- eller vedligeholdelsesstop, skiftændringer eller weekender.

  Få 3 gratis tilbud på en el-installationsrapport

  Udbudsportalen Boligtilstand.dk er en oplagt mulighed, når du skal bruge tilbud på førsteklasses elinstallationsrapportservice. Du vil blive matchet med de af vores konkurrerende specialister, som har engagementet til at fikse netop din elinstallationsrapport-opgave. Anmeldelse af elinstallationsrapportopgave fra Benedicte Krigslund, Vesthimmerland: Fungerede fuldt tilfredsstillende. En udmærket oplevelse.

  Vores velrenommerede firmanetværk rummer fortræffelige og produktive elektrikere i hele kongeriget - inkl. i din by. Vi opkræver ikke penge for at løse opgaven med at skaffe eksperttilbud - idet det er fuldkommen gratis at tilbyde os din el-installationsrapportopgave.